Museer

London är en stad som bjuder på flera olika fantastiska museer. Här finns det mycket att lära och ett bland stadens mest populära museum är Science Museum som är ett stort museum inriktat på teknik och naturvetenskap. Det är ett enastående museum där du kan lära dig otroliga mängder med saker. Varje år är där över 2 miljoner gäster som besöker museet för att ta del av alla de gamla tekniska prylar de bevarar och för att få en inblick i naturvetenskapens stora värld.museum i centrala London

Samlingen på museet är inte liten utan innehåller över hela 300 000 olika föremål. Bland alla dessa föremål finner du en hel del som är världskända. Bland annat så kan du på Science Museum hitta den allra första jetmotorn och en rekonstruktion utav Charles Babbages Differensmaskin. Du kan också hitta. Stephenson Rocket som var det allra första användbara ångloket och några av de allra äldsta ångmaskinerna som fortfarande är bevarade.

Utöver sin stora samling av föremål så bjuder dem på en hel del olika interaktiva utställningar och har en tredimensionell IMAX-biograf. Utöver det så bjuder även museet på Henry Wellcomes medicinala historiska samling som brukar imponera på otroligt många besökare. Inte minst dem som är väldigt intresserade av medicin utan även andra kan åskåda denna samling och förundras över allt som kan ske inom medicin.

Det var år 1857 som museet etablerades men då hade de även andra samlingar än de som handlade om naturvetenskap och teknik. Det var inte förrns omkring tio år senare som de andra samlingarna överläts åt andra och Science Museum blev just ett vetenskapligt museum.

Förutom att Science Museum bedriver just ett museum så är dem även ett välkänt forskningsinstitut. Deras bibliotek var fram till år 1960 Storbritanniens nationalbibliotek för medicin, teknik och naturvetenskap och var på så vis en väldigt viktig plats för många.