Sport

London är en väldigt stor sport stad. Här spelas de flera mängder av olika sportgrenar. Några av dem mer berömda än andra. Framförallt så brukar många förknippa London med just fotboll eftersom att där finns flera olika ledande fotbollsklubbar så som exempelvis Chelsea, Tottenham Hotspur och Arsenal.sport i London

Eftersom att här finns stort fotbollsintresse så har London flera gånger varit arrangörsstad i flera olika fotbollsturneringar. Bland annat så var London arrangörsstad för Europeiska mästerskapet i fotboll år 1996. Och den europeiska mästarcupfinalen har spelats i London Wembley 1968, 1978 och 1992. London är stolt över sin fotboll och det är också därför som dem har så många olika topplag.

Utöver fotbollen så är London även välkänt för andra stora brittiska nationalsporter som exempelvis cricket och rugby. London har också ett nationellt topplag i basket och anordnar även varje år ett av världens största maratonlopp vid namn London maraton.

Visst händer det mycket i denna stad när det gäller sport och är definitivt en stad värd att besöka om du är fotbollsintresserade eller har ett allmänt intresse för sport och olika sportgrenar.

Som om inte alla olika turneringar och tävlingar vore nog så har London varit hem för tre olika Olympiska spel och dem kommer till allra största grad vara hem för ännu fler Olympiska spel även i framtiden.

Flera andra sporter utöver de som redan nämnts spelas regelbundet i London och är stora även dem. Varje år spelas exempelvis Wimbledonmästerskapen i London som är en av de fyra stora tennisturneringarna i världen.

Friidrott är även det väldigt populärt och utövas av väldigt många. Egentligen finns där förmodligen ingen sport som inte utövas just i London. Det är verkligen en stad som älskar sport och så har det varit under en väldigt lång tid. Flera tävlingar och mästerskap har arrangerats och flera tävlingar och turneringar kommer att hållas i denna stad.